Aquesta activitat ja ha finalitzat.

Seminaris i cursos

7th Internationa Maar Conference

21/05/2018 - 09:00

L’ International Maar Conference (IMC) és un congrés científic d’abast mundial destinat a investigadors de diverses disciplines que estudien temes relacionats amb els volcans de tipus maar. Aquests volcans es formen durant erupcions molt explosives quan el magma interacciona amb l’aigua d’un aqüífer subterrani. Aquest fenomen produeix craters profunds i circulars de grans dimensions on sovint, s’hi acumula aigua en el seu interior donant llacs volcànics. És per aquest motiu que en el congrés hi participen investigadors especialitzats en diferents camps de la geologia i els riscos naturals, com també especialistes en llacs volcànics, paleontòlegs i climatòlegs d’arreu del món.

Olot acollirà la setena edició d’aquest fòrum científic del 21 al 25 de maig del 2018. Aquest congrés es celebra cada dos anys en ciutats escollides arreu del món. El motiu de que se celebri a Olot és l’interès geològic que presenta el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i el vulcanisme català.

Aquest esdeveniment compta amb el recolzament i suport de la International Association of Volcanology and Chemistry of the Earth’s Interior (IAVCEI), International Association of Sedimentologist (IAS), Fundació d’Estudis Superiors d’Olot (FES), CSIC, ICTJA, UNAM, IGUM, Commission on Monogenetic Volcanism (CMV), Commission on Volcanic Lakes, Ajuntament d’Olot, Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, Departament de Territori i Sostenibilitat, IPHES, OPGC, Laboratoire Magmas et Volcans (LMV), Observatoire de Physique du Globe (OPGC) i Diputació de Girona. 

Per a tots els detalls del congrés

972 26 21 28
[email protected]
Espai: Fundació d'Estudis Superiors d'Olot
972 26 21 28
Joan Pere Fontanella, 3
Importar en iCal + Google Calendar