Aquesta activitat ja ha finalitzat.

Lletres

Club de lectura per a adults: Teoria general de l’oblit

16/02/2021 - 19:00
Activitat gratuïta

Club de lectura de la Biblioteca Marià Vayreda d’Olot. Cada sessió consta de dues parts. Aquesta setmana, els participants llegiran Teoria general de l’oblit, de José Eduardo Agualusa, i la setmana següent miraran la pel·lícula Un día más con vida, de Raúl de la Fuente i D. Nenow. Albert Grabulosa moderarà la sessió on es parlarà del llibre i Jordi Teis portarà el debat sobre la de la pel·lícula.

J.E.Agualusa va poder accedir als dietaris i als textos que Ludovica Fernandes va escriure a les parets de casa seva durant els vint-i-vuit anys que hi va estar confinada. Poques hores abans de la independència d’Angola, i atemorida per l’agitació que es vivia als carrers, Ludovica va optar per construir un mur de totxanes, enclaustrar-se al seu pis de Luanda i esborrar-se del món.

La Teoría general de l’oblit és una recreació lliure i literària dels anys de confinament d’aquest personatge real. Una novel·la sobre la radicalitat de les reaccions generades per la por i l’instint de supervivència, i sobre els efectes devastadors d’una de les guerres més llargues del segle XX.

Per participar-hi, cal inscriure’s gratuïtament al taulell de la Biblioteca a partir del 20 de gener, on es podrà recollir en préstec el llibre en qüestió per llegir-lo abans de la sessió. Només podran assistir al Cinema del Club aquells que també hagin participat del Club de Lectura.

Espai: Sala d'actes de l'Hospici
Hospici, 8
Importar en iCal + Google Calendar