Aquesta activitat ja ha finalitzat.

Seminaris i cursos

Curs d’introducció a la il·lustració científica

02/07/2018 - 09:00
165€

La il·lustració científica és una disciplina que sempre ha estat una imprescindible companya de la ciència i, en els darrers anys, ha viscut un fort ressorgiment en el nostre país.

La imatge d’aquesta disciplina evoca en molta gent les notables il·lustracions del segle XIX. Aquestes grans imatges certament varen constituir un dels moments més brillants d’aquesta disciplina però que res tenen a veure amb el potencial i la presència que té actualment tant en el camp de la ciència com en la nostra quotidianitat. Si en el seu moment es va pensar que els avenços tecnològics en el camp de la fotografia la relegarien a una simple expressió romàntica, al contrari, totes dues disciplines, han demostrat que no només poden conviure sinó que es reforcen i complementen l’una a l’altre. La il·lustració, a diferència de la fotografia, permet alterar i manipular la realitat, mostrant coses que a simple vista no es veuen, com molècules o recreacions de planetes, o crear imatges ideals i esquemes del subjecte que es vol estudiar. Tant amb tècnica tradicional com amb última tecnologia, trobem mostres d’il·lustració científica i naturalista en molts d’àmbits diferents: museus, atles de medicina, guies de camp, revistes de prestigi (Nature, National Geographic), televisió, llibres escolars de ciències, recreacions 3D per biotecnologia, recreacions astronòmiques etc.

Aquest curs vol oferir una visió global sobre aquesta disciplina, mostrant-ne les principals metodologies i algunes de les temàtiques que la conformen, permetent fer un tast d’un món on la ciència i l’art es donen la mà.

Més informació aquí.

972 26 21 28
[email protected]
Espai: Fundació d'Estudis Superiors d'Olot
972 26 21 28
Joan Pere Fontanella, 3
Importar en iCal + Google Calendar