Aquesta activitat ja ha finalitzat.

Exposicions

“Francesc Vayreda, de l’impressionisme al noucentisme a Catalunya”

07/09/2013 - 10:00
11/01/2014 - 20:00
Entrada gratuïta.

A través deFrancesc Vayreda(1888-1929) ens endinsem en les inquietuds de tota una generació d’artistes catalans que van rebre l’influx de l’impressionisme i de Cézanne, i que es van sentir atrets per Itàlia i la cultura clàssica.

La seva obra comparteix, amb la d’altres pintors del moment, la recuperació del món clàssic i el paisatge entès com a recer de les arrels catalanes, que el portaran de ple a una estètica noucentista. Però és amb les figures femenines que Vayreda és partícip del realisme màgic, present a tot Europa, especialment amb els pintors del Novecento italià.

A més de pintor,Francesc Vayredava ser un activista cultural important a Catalunya. A Olot, va arrossegar molts artistes amics i va aconseguir que “l’Arcàdia olotina” fos acollidora i encara més lluminosa, seguint la tradició centenària de la seva família.

La seva activitat en defensa de la cultura i la llengua catalanes, ben present en l’esperit noucentista, també es va exterioritzar fermament en la seva faceta política.

Es tracta, doncs, d’un personatge important no tan sols en el camp de les arts, sinó també en l’àmbit de la cultura catalana.

Espai: Sala Oberta del Museu de la Garrotxa
Hospici, 8
Importar en iCal + Google Calendar