Aquesta activitat ja ha finalitzat.

Dansa

La Bugada

27/04/2019 - 13:30
Entrada gratuïta

Un espai real, una plaça que preserva els vestigis de l’ús públic, unes dones que renten, aigua i sabó per tot arreu, roba blanca i un safareig on aquestes dones comparteixen confidències, desitjos, pors i la quotidianitat que no s’atura.

La bugada és el resultat del taller de creació col·lectiva impartit per Labuena Compañía durant els mesos de març i abril. Una peça escènica que recrea metafòricament la trobada còmplice entre les dones que rentaven la roba als safaretjos públics. S’utilitza el safareig com a metàfora, com a mostra de l’únic espai de convivència femenina extra-familiar.

La Bugada és una evocació del que succeïa als safareigs quan les dones s’hi reunien per parlar dels seus assumptes. Un espai públic on no només s’hi rentava i esbandia la roba bruta, sinó també les consciències, els pensaments, les pors… Fregar fort fins a desvetllar desitjos i somnis. Murmurar, esquitxar, airejar els draps bruts. Ballar al ritme del sabó, el fregall, el xipolleig de l’aigua.


Direcció del projecte: Labuena Compañía / Taller de creació: Arantza López, David Franch / Dramatúrgia: Labuena Compañía / Intèrprets: dones que han participat als tallers de Les Planes d’Hostoles i la Vall d’en Bas / Producció: Labuena Compañía

Espai: Plaça Campdenmàs
Importar en iCal + Google Calendar