Aquesta activitat ja ha finalitzat.

Faber

L’administració electrònica: estat i reptes de la transformació digital a les administracions públiques

25/04/2019 - 10:00

En el marc de la residència d’Arxivística, que tindrà lloc a la Residència Faber entre els dies 23 i 30 d’abril, Pilar Campos, gestora documental a l’Oficina d’Administració Electrònica i Gestió Documental de la Universitat de Barcelona, i Marta Munuera, arxivera i gestora de documents a l’Ajuntament de Terrassa, impartiran el seminari L’administració electrònica: estat i reptes de la transformació digital a les administracions públiques. L’activitat està adreçada als arxivers comarcals i municipals de les comarques gironines i als secretaris i als tècnics d’organització, informàtica i arxiu i gestió documental de les administracions locals de la Garrotxa.

L’administració pública està experimentant una transformació, el resultat de la qual és l’eAdministració o administració electrònica. Aquest procés suposa un canvi per als treballadors de l’administració. En aquest sentit, els arxivers i els gestors documentals no només no en són una excepció, sinó que en són un element clau.

El seminari de formació i debat professional sobre aquesta realitat es dividirà en dues parts. La primera consistirà en una introducció a l’eAdministració (elements innovadors de les lleis 39 i 40/2015, en referència a les eines d’administració electrònica i la seva influència en les administracions públiques) i en una aproximació a les solucions tecnològiques existents, basades en l’experiència i la visió de casos reals: quines hi ha, com es relacionen amb la gestió documental i quines són les estratègies per al seu ús i la seva implantació. La segona part estarà dedicada a plantejar els reptes per a la professió i a generar debat al voltant del que l’arxiu pot aportar a les organitzacions. La sessió es clourà amb la posada en comú de les problemàtiques que s’han trobat en els llocs de treball i les estratègies per solucionar-les.

El seminari tindrà lloc el dia 25 d’abril, de les 10 a les 13 h, a la Sala d’actes de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa.

 

Espai: Arxiu Comarcal de la Garrotxa
972 27 91 31
Google Map
Plaça del Puig del Roser, 1
Importar en iCal + Google Calendar