Aquesta activitat ja ha finalitzat.

Paraules i literatura

Presentació del llibre “Claudi Casanovas. Ceràmiques, 1975-2015”

24/02/2017 - 19:00
Activitat gratuïta

Aquest llibre recull els quaranta anys de la trajectòria artística del ceramista olotí Claudi Casanovas (1956), reconeguda internacionalment. L’obra, amb textos d’Eva Vázquez, Michel Moglia i Claudi Casanovas, i il·lustrat amb gairebé tres-centes fotografies, repassa els quaranta anys de la trajectòria artística de Claudi Casanovas, un dels ceramistes catalans amb més projecció internacional. La presentació anirà a càrrec de David Santaeulària, comissari d’exposicions.

Claudi Casanovas Sarsanedas neix a Barcelona l’any 1956 i als tres anys es trasllada a Olot. Nét de l’escultor Enric Casanovas i del lacador Ramon Sarsanedas, als disset anys s’inicia en la ceràmica en el taller que el pare Marià Oliveras tenia als Caputxins. L’any 1979 s’instal·la en un taller propi a les rodalies de Riudaura i funda amb altres ceramistes de la Garrotxa la cooperativa Coure, que a més d’un centre d’exposició i venda era també un col·lectiu heterogeni que promovia experiències entorn de la ceràmica.

L’any 1981 va guanyar la Beca d’Arts Plàstiques Ciutat d’Olot. Va ser el primer reconeixement d’una trajectòria artística summament exigent. La seva obra s’ha exposat en museus i galeries d’arreu del món i ha obtingut diversos premis, com el del prestigiós concurs internacional de ceràmica de Mino, al Japó, l’any 1992. L’any 2003, l’Ajuntament d’Olot li va encarregar la realització d’un monument en memòria dels olotins que van lluitar en defensa de la Segona República, inaugurat tres anys més tard.

Espai: Arxiu Comarcal de la Garrotxa
972 27 91 31
Plaça del Puig del Roser, 1
Importar en iCal + Google Calendar