Aquesta activitat ja ha finalitzat.

Xerrades

“Espai, temps i ones gravitacionals”, als Grans Interrogants de la Ciència

18/11/2016 - 19:00
Entrada gratuïta

Segona sessió del cicle de xerrades dels Grans Interrogants de la Ciència. Aquest divendres, a les 19 h al Casal Marià, el catedràtic en física teòrica de la Universitat Autònoma de Barcelona Albert Bramon i Planas pronunciarà la xerrada “Espai, temps i ones gravitacionals: l’encertava Einstein ja fa cent anys?”.

Bramon explicarà el descobriment que es va fer públic fa pocs mesos. Un grup d’investigadors dels Estats Units van detectar per primera vegada la presència d’ones gravitacionals. Aquestes ones ja havien estat predites per Albert Einstein ara fa més de cent anys, en completar les seves teories de la relativitat. El catedràtic en física parlarà de què signifiquen aquestes ones i quina és la seva importància.

A diferència de les onades – que el que oscil·la és el mar-, i de les ones del so – que el que oscil·la són les molècules de l’aire -, en el cas de les ones gravitacionals el que es mou és mateix espai-temps que ens envolta. Albert Bramon i Planas explicarà què suposa aquest fet, amb un llenguatge perquè tothom ho pugui entendre, encara que no tingui cap coneixement científic previ. El cicle dels Grans Interrogants de la Ciència vol posar a l’abast de tothom els temes científics d’actualitat. Ho organitzen l’Institut de Cultura de la Ciutat d’Olot i el consorci SIGMA.

Espai: Casal Marià
Francesc Xavier de Bolós, 3
Importar en iCal + Google Calendar