Aquesta activitat ja ha finalitzat.

Altres

Visita guiada a l’exposició “La família Jaume d’Olot”

17/04/2021 - 12:00
Activitat gratuïta. Per assistir-hi cal reservar plaça i descarregar-se una entrada a www.olotcultura.cat.
Venda d'entrades

Els comissaris de l’exposició, Antoni Mayans i Anna Bonfill, oferiran una visita guiada a aquesta mostra. A través de fotografies i documentació personal (cartes, dietaris, documents, etc.) coneixerem la vida dels set membres d’aquesta família olotina a la vegada que farem un recorregut pel període històric que abasta l’abans, el durant i el després de la Guerra Civil.

La família Jaume es va traslladar a Olot procedent d’Igualada cap al 1889. El cap de família, Francesc Jaume Claramunt, va exercir de cafeter. El fill, que quan va arribar a Olot tenia tan sols uns mesos, es convertiria en fotògraf i va ser conegut amb el sobrenom de Paco Mestres. Es va casar amb l’olotina Faustina Asperó i van tenir quatre fills i una filla. Els tres fills més grans van tenir activitat política i cultural durant la Segona República i van morir tots al front durant la Guerra Civil. El fill petit va fer d’actor aficionat durant la postguerra. La filla va morir a conseqüència de les complicacions derivades del part del seu fill.

Unes línies de colors diferents a terra representaran les vides dels membres de la família amb longituds diferents que mostraran de manera molt gràfica com la vida dels fills va quedar estroncada per la Guerra Civil.

Aquesta exposició és fruit d’un treball d’investigació que ha portat a terme l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa gràcies a la donació de la documentació textual i gràfica que va fer Ester Jaume, neta del fotògraf.

ACTIVITATS RELACIONADES


EXPOSICIONS
“LA FAMÍLIA JAUME D’OLOT. ÉS LA GUERRA!”
Del 13 de març al 23 de maig, Sala Oberta del Museu de la Garrotxa
MÉS INFORMACIÓ

Espai: Sala Oberta del Museu de la Garrotxa
Hospici, 8
Importar en iCal + Google Calendar