ESPAIS

Museu de la Garrotxa

El Museu de la Garrotxa s’ubica al tercer pis de l’edifici Hospici (construcció neoclàssica del segle XVIII). Les seves sales estan dedicades a l’activitat artística de la comarca entre finals del segle XVIII i mitjan segle XX. La mostra pren com a punt de partida l’Escola Pública de Dibuix —una de les més antigues de Catalunya, creada el 1783— i l’eix central el constitueix l’anomenada Escola Paisatgística d’Olot: una manera particular d’entendre i representar l’art impulsada pels germans Joaquim i Marià Vayreda i per Josep Berga i Boix que va tenir notable influència en diverses generacions de pintors. Dos dels artistes més ben representats són els escultors olotins Miquel Blay i Josep Clarà, considerats dues figures cabdals del Modernisme i del Noucentisme.
El Museu també presenta l’obra de diversos autors forans com Enric Galwey, Joan Llimona, Joan Brull, Joaquim Mir i Ramon Casas, que està representat amb una de les obres més emblemàtiques i significatives de l’art català: La Càrrega. A més a més, el Museu de la Garrotxa té una de les millors i més representatives col·leccions d’art català de finals del segle XIX i principis del XX amb obres d’artistes com Ramon Amadeu, Josep Berga i Boada, Melcior Domenge, Iu Pasqual, Francesc Vayreda, Xavier Nogués, Leonci Quera, Josep Pujol, Xavier Gosé, Laureà Barrau, entre d’altres, i custodia una excepcional col·lecció de cartells modernistes dels concursos convocats els anys 1900 i 1901.

Carrer de l’Hospici, 8
972 27 11 66

Properes activitats

15/05/2021

Aquest any la celebració del Dia Internacional dels Museus es trasllada al carrer. Els museus sortim al carrer per donar la veu a la gent gran que és veïna del Museu. Ells seran els encarregats de triar les obres del Museu que més els agraden i explicar-nos per què les han escollit i quines històries, records o emocions s’hi poden establir. A les façanes properes […]

15/05/2021 - 00:00
Activitat gratuïta
Exposicions